Praktisch [NL]

We willen zowel gezamenlijke als autonome acties aanmoedigen om een sterke vuist tegen Pegida te maken op zondag 11 oktober. Acties, maar ook de veiligheid van iedereen die zich inzet: daarom is er een uitgebreide infrastructuur opgezet.

 

Voorbereiding

Je bent effectiever en veiliger als je in een groep komt. Dus: roep je vriend(inn)en bij elkaar en bespreek van tevoren wat je WEL en NIET wilt doen. Heb je nog geen groep? Kom dan om 11:00u naar het infopoint in de ACU (Voorstraat 71), dan kan je daar met anderen een groep vormen.

Goeie info over do’s and don’ts voor affinity groups [ENG] hier.

 

Vervoer

Vanuit Amsterdam gaat er een bus naar Utrecht voor mensen die zich willen aansluiten bij tegenacties en -demo’s. Als je wilt meerijden met de bus, stuur dan een mail naar blockpegida(at)xs4all.nl en laat weten met hoeveel mensen je mee wilt rijden.

Tijden en opstappunten:

09:30u ADM

10:00u station Sloterdijk

 

Infopoint

Er is een infopoint in Utrecht, waar je info kunt krijgen over de laatste ontwikkelingen of waar je je kunt hergroeperen.

ACU (Voorstraat 71): vanaf 11:00u

 

Updates

Op 11 oktober kan je de laatste ontwikkelingen in de gaten houden via Twitter, Indymedia en deze website. Ook zal vlak van tevoren een telefoonnummer bekend worden gemaakt, dat je kan bellen voor updates. Hou de website in de gaten!

 

Eerste Hulp

Er worden gewelddadige extreem-rechtse groeperingen verwacht en ook de politie kan geweld inzetten. Gedurende de dag zullen er medics rondlopen om waar nodig Eerste Hulp te verlenen.

 

Arrestantengroep

Er staat een arrestantengroep en een advocaat (mr. JEBBINK) klaar om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. Informeer bij de infopoints naar het telefoonnummer van de AG. Hier kan je ook een flyer krijgen met de belangrijkste info voor als je gearresteerd wordt.

Download hier de flyer met info over wat te doen als je gearresteerd wordt (wel van tevoren lezen, natuurlijk):

ag flyer [NL]

 

Support & Recovery

Krijg je tijdens de dag te maken met (politie)geweld of andere high-stress momenten? Kom dan naar de ACU waar we je kunnen verwijzen naar de S&R ruimte, waar je even kan bijkomen, je verhaal kwijt kan als je dat wilt en tips over het omgaan met stress in de eerste dagen kan krijgen. Ook na afloop kan je contact opnemen met het S&R team via sr-team(at)xall.nl.

 

Na de acties

Om 17:30u komen we weer bij elkaar in de ACU, om samen te proosten op een radicaal NEE! tegen racisme en islamofobie!